Chili

– en status over 2022

Chilierne har ikke haft det super godt i drivhuset. De har lidt under, at den ene side af drivhuset er for kold, og at jeg har sat tomaterne for tæt. Tanken var, at chilierne skulle stå mellem tomaterne, og det var en smule for klemt for dem. Men vi har fået masser chilier, så alt i alt det det en succes.

Chocolate Habanero: er faktisk kommet fint. De var meget langsomme om at komme i gang, men flere af planterne har givet 3-4 chilier, og det er jo alt rigeligt, når vi er oppe i dén styrke. Jeg har taget to af planterne ind i bryggerset, for at se om de kan overleve der. Jeg tænker at tage et par mere ind i fyrrummet, dér er der også fint lunt hen over vinteren.

Padron. Drømmen var mængder af padron, som man kunne snacke til en GT en lun sommeraften. Det kom ikke til at ske. Jeg har ikke set en eneste padron-chili på de planter, jeg har haft. Jeg kan ikke helt lure om jeg skal have flere planter, om de skal stå varmere eller om jeg bare ikke lige får dem plukket i tide. Ikke en succes og jeg ved ikke helt om jeg orker dem igen.

Jalapenos har vi høstet et par stykker af. De er jo lækre på pizza, fordi de er knap så stærke, men at få timet modne jalapenos, med lysten til pizza er ikke lykkedes helt for os i år. Jeg tror, jeg prøver igen til næste år.

Gusto Purple er en sort jeg havde et par frø af, fra den gamle have. Bortset fra den fine farve er den lidt kedelig. Jeg tror vi har høstet 2-3 stik fra den ene plante der kom op. Den behøver vi ikke gentage.

Tyrkish Pepper
Tyrkish Pepper giver mange små lækre chilier. De er milde som gule og med god styrke som røde.
Røde Tyrkish Peppers og gule Fireflames gøres klar til fryseren

Gul Fireflame. Frø taget fra en frisk chili købt nede i SuperBrugsen. Det er en fornøjelse at så friske chilifrø! De spirer lynhurtigt og er altid sunde og lækre at se på. Den gule fireflame er den der helt almindelige chili man køber i en pakke med 2-3 andre og som ikke gør det store væsen ud af sig. Dem vi såede, blev til gengæld super lækre! Store flotte frugter, der udviklede sig markant stærkere, end jeg husker originalen var.

Meget lækre – og måske jeg skulle forsøge at sætte et par af planterne i fyrrummet så de kan overleve vinteren.

Turkish Pepper fik vi som lille gave fra Frøbutikken, da jeg bestilte noget andet, så jeg kendte den ikke på forhånd. Planterne er blevet til små buske i drivhuset og har givet ret godt. Jeg tog de første da de var gule, men de var ikke specielt stærke så resten er høstet som røde. Chilierne er små, og smag og styrke god. Jeg tror vi gentager dem til næste år.

Så overordnet har vi egentlig haft fint med chilier. Nogle er brugt friske, andre er tørret og knust. Det eneste vi har manglet, er som nævnt padron og jalapenos på de rigtige tidspunkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *