VELKOMMEN TIL BREDEMAJ

Bredemaj er en gård, der ligger på det nordøstlige Stevns, tæt ved den lille by Holtug og et par kilometer fra klinten og Bøgeskov havn. Hovedhuset på Bredemaj er et gammel stråtækt bindingsværkshus, der emmer af idyl. Der er 900 kvm tilbygninger, der har huset kostald, svinestald og lade. Nu er kostalden et topmoderne kontor og mødefaciliteter, svinestaldnen et haveværksted og laden er stadig en lade.

Til Bredemaj hører en 40.000 kvm stor grund, hvor vi har blomsterhave, køkkenhave og en nyanlagt skov.

Køkkenhaven dyrkes efter de gravefri principper og helt uden kunstgødning og sprøjtemidler. Når der er overflod, sælger vi ud af vores grøntsager i vejboden, der er bygget som en mini-kopi af laden på Bredemaj.


Vi er Erik og Line. Vi flyttede hertil i efteråret 2021, efter vi faldt for Bredemaj ved første blik. Vi boede tidligere i et rækkehus i Gentofte, så forskellen er markant. Men vi elsker det her!

På gården har vi 2 katte, 16 høns og et utal af fasaner, mus – og måske en enkelt ugle.


Bredemajs historie

Hovedbygningen på Bredemaj er fra 1777. Det er et stråtægt bindingsværkshus, der dog har fået en pavillion bygget til på midten, engang i 10´erne. Staldbygningerne noget nyere; de er bygget i årene 1929-30.

Hvorfor gården hedder Bredemaj kan vi ikke grave frem. Betydningen skulle være noget i retning af ‘høst fra den brede mark’, hvor ‘maj’ kommer af at maje, dvs at høste. Gården har pudsigt nok heddet Ishøjgård i en årrække, inden den skiftede navn tilbage til Bredemaj.

Bredemaj anno 1938. Billedet er hentet fra Det Kongelige Biblioteks samling “Danmark set fra luften”

Vil du følge med?

Få besked når der er udgivet et nyt indlæg på Bredemaj.com

Jeg lover ikke at sende spam, men kun en besked når der udkommer nye indlæg.