Kompostbeholder af gamle paller

Vi har bygget de fineste kompostbeholdere af gamle paller! Det har længe været en drøm at have en kompostbeholder der er stor nok til at kunne serie-kompostere alt det gode grønne materiale, som vores have producerer. Så noget af det allerførste vi har lavet er at bygge kompostbeholdere ud af den stak gamle paller, der stod i laden.

Kompostbeholdere af gamle paller

Den første weekend vi tilbragte på Bredemaj, gik med at være i haven. Lidt tosset, i betragtning af alt det store arbejde, der venter os inden for, men så alligevel ikke, for det var helt vidunderligt, og vi fik to gode resultater ud af det: en åbning i hegnet ud mod marken, og så en tre-delt kompostbeholder!

Jeg elsker kompost. Jeg er vild med det cirkulære i, at det vi sår og høster og ikke spiser, formulder og kommer tilbage til jorden. Og jeg elsker de kompostorme vi havde i den gamle have. Så meget at jeg et kort øjeblik overvejede at tage en lille portion med hertil. Det kom jeg fra igen – og ja, jeg har lidt fortrudt det.

Men pyt, i dag fik vi bygget dette vidunder, som er noget af det jeg har drømt om: en kompostbeholder af gamle paller med hele tre rum!

Sådan gjorde vi

Vi startede med at skære den ene side af pallerne af, så der ikke kom et lidt fjollet mellemrum mellem yderside og de tre brædder på indersiden.

Vi valgte at gå med tre rum, så det skulle bruges 10 paller i alt. Pallerne havde vi i forvejen; de kommer med træpillerne, som vi fyrer med.

Pallerne blev båret ud til den plet, hvor beholderene skulle stå, og skruet sammen med et lille brædt på tværs. De står enden af det det tomme fundament fra det vi tror er et gammelt skur. Hvad vi skal bruge fundamentet til er en helt anden historie.

Vi samler kompostbeholdere
Låg på kompostbeholderne
Kompostbeholdere af gamle paller

Som låg har vi skåret nogle plastik-tagplader til, og lagt løst på. Det er ikke verdens bedste løsning, for i blæsevejr flyver de af, og det blæser en del her om vinteren, har vi opdaget.

Men fin er den blevet! Jeg elsker min kompostbeholder af gamle paller, og glæder mig til at fylde den – og især til at tømme den igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *